понеделник, 25 май 2015 г.

МИКСИРАНО...


Здравейте, сладурковци!

Ето, че се преполови годината, а аз все още не съм се вясвала наоколо. Позачезнах - къде покрай лични грижи, къде покрай промени в работното ми местоположение. За капак се хванах и с два /да, два/ гобленарски анонимни конкурса и всяка свободна минутка за хоби се инвестираше в тях. И така неусетно майсторенето беше останало много на заден план...докато не отидох в Пловдив ...:). Наистина имах зверска нужда да си общувам с вас, но очакванията ми за срещата бяха по-скоро да си бъбрим без спир два дни, а каква стана тяяяяя....

Кат като ни подбра и така дълбоко ни гмурна в дебрите на микс медията, че аз още се чудя от къде ми е дошло! Да си призная боичките винаги са били нещо, от което съм изпитвала страх...или поне доста неувереност. А ето, че Кат буквално за отрицателно време успя да изпари всичките ми страхове. Дали ми се получава нямам представа, но повече от искрено се забавлявах. От тогава всеки път, когато погледна това жълто нещо и душата ми се изпълва с настроение и ме присърбяват ръчичките. И Кат, ако обича да не казва, че няма нищо общо с този краен резултат...много общо има даже ...и такива бръмбари успя да ми вкара в главата, че вече месец след срещата и ентусиазмът не ме е напуснал.  Хората около мен вече сериозно се притесняват за психичното ми здраве, след като доста честичко ме засичат да се разхождам напред-назад с разни остатъци от латекс, кашони, мрежи и канапи.


То това малко им беше на Картишочките, ами трябваше за капак да ми вкарат в главата и разни бухали. След като Картишок си откриха новото местенце за предизвикателства, реших че е крайно време да взема и аз да си направя арт-журнал /да не остана по-назад/. Или поне опит за страничка от такъв...и запретнах ръкави на бухалска тема. Естествено, бродирана :) То иначе няма да се чувствам като мене си. Пък и като заявих на Кат, че е добре да внимава как ме зарибява, че не и мърда бродираната микс медия ...реакцията и беше едно "Хм, ако си мислиш, че ще ме уплашиш"...Приех това като кард бланж:)
Хванах един стар мой изписан тефтер и слепих по няколко странички /по инструкции на Кат/. Облякох кориците в страници от старо списание /тип "за трактори"/, облепих  краищата с цветно тиксо, колкото да скрия грозните корици на тефтера /пък в един следващ момент щях да мисля как ще им придавам по-арт вид/. Беше ми по-важно да се съсредоточа върху съдържанието на първата страничка. 



Грундирах с домашно гесо /по рецепта на Иренка - латекс, Ц-200, бебешка пудра и няколко капки бебешко олио/...и започнах да се оглеждам какви са ми наличните материали. Извадих наличните  мастила, печати, хартии и изрязани елементи...един напукващ медиум...бърз отскок до Джъмбо за акрилни боички...и реших, че вече разполагам с екзистент минимума от материали и мога да започна. Избрах си цветовете според тези на бухала. Намазах първи слой с червена и тъмнокафява акрилна боя. После нанесох слой еднофазен напукващ медиум еднопосочно за да ми се получат хубави надлъжни пукнатини, отгоре нанесох бяла акрилна боя и пукнатините се получиха. Направих нещо като рамка с новото ми печатче на тухлички, което си взех от Бо в Пловдив ...и беше ред да започна по-сложната част.


Избрах си основния печет да е на Горджъс, защото....ами защото нямам друг. Винаги съм намирала кукличките на Горджъс за симпатични, но да си призная съм се заглеждала по-скоро във вариантите им за бродиране. За това, когато ми подариха това комплектче гумени печати им се зарадвах, макар да нямах ясна идея в какъв проект точно ще ги използвам.. Отпечатах върху страниците на старо списание /онова тип "за трактори"/, дистреснах с два цвята мастило /vintage photo и old paper/. Облякох я по начина, по който момичетата в Пловдив обличаха мацките на Прима - отпечатваш върху дизайнерска хартия и изрязваш само рокличката. Оцветих косата и останалите детайли с черна акрилна боя, според възможностите ми /не ме съдете много строго/. По същия начин с дистрес и черна акрилна боя направих и буквите. Заради играта на думи, която се получава между gorjuss и gorgeous, реших че мога да вмъкна бухала /owl/ в "so"  и да изпиша по чатърски "you are" за да стане забавен надпис. Добавих малко пеперудки от комплектчето на Горджъс, изрязани елементи - клонки...вградих бродирания бухал с лепило и бяла боичка....иииии....дано не сте се уплашили много....:)

 Напълно осъзнавам, че изпълнението е аматьорско, едва след фестивала "Полет на идеите" си дадох ясна сметка колко още много имам да уча за всякаквите там бои, структурни пасти, гелове и лакове....но пък се забавлявах....

И не, че искам да ви плаша, но има голяма вероятност да съм сравнително редовен участник в новите предизвикателства!

Благодаря ви от сърце!!!

10 коментара:

  1. Прекрасна страничка ,а бухленцето ти е абсолютен сладур:):):)!

    ОтговорИзтриване
  2. И аз се присъединявам към феновете на бухалчето ти и съвсем нахално се припознавам в "умното" момиченце, яхнало мъдрите книги. :P Благодаря ти много за различното и прекрасно участие в Картишок ММП. Прегръдки :)ххх

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ай, Петенце! И странното е, че и аз откривам много общо между двете ви. И тя е една такава своенравна и уж мрачна, пък всъщност не чак толкова...Абе, направо...буху-хуу-бава...<3

      Изтриване
  3. Ехаааа! Супер се е получила страничката ти, както и жълтото "сърцато" пано от Пловдив(сякаш му липсва някакъв надпис, а?). Обаче много ми хареса заигравката в надписа и този напукан ефект, както и рамката с тухличките. С нетърпение ще очаквам да показваш и следващите странички от тефтера.
    Поздрави!
    Ирена

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не знам дали му липсва надпис, но знам какво със сигурност не му липсва - голямо жълто цвете :) Благодаря от сърце, Иренка за окуражаването, за споделянето, за вдъжновяването и напътствията! Прегръдки :)

      Изтриване
  4. Усмивчице, радваш ме много с това участие, цялото гмуркане в начинаението, и най-вече с бродирания бухал. Точно това очаквах от теб - едно различно, усмихнато добро начало.
    Целувчици от морска Гърция.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кат, радвам се, че съм те зарадвала и че ти е харесал бродирания бухал. Творенето продължава с пълна сила :)

      Изтриване
  5. Бухалчето явно не само на мен ми е фаворит, така като чета коментарите... :) Прекрасно и нестандартно се е получило с бродирания елемент! :) Кат мисля, че всички я виним за това "гмуркане", прерастващо на моменти до "давене" в дебрите на микс медията. :D Януари месец аз: "Кат, луда ли си, акрилни бои, мацотене, няма да ме видиш никога". Февруари месец "Ето първият ми опит за микс медия и между другото, започвам арт журнал". :D Юни: "Трябва ми нов журнал, този го запълних". :)
    Надявам се и ти да се зарибиш толкова и ентусиазмът ти да не стихва, а да изследва нови и нови измерения на микс медията. :) <3 Благодаря ти за участието ти в първото ни ММП при Картишоците и нямам търпение да те видя отново при нас! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Джиджи, благодаря ти от сърце! Както за окуражаването, така и за информацията свързана с неяснотите ми относно микс медия продуктите. И вече определено съм безвъзвратно и окончателно зарибена и вече творя по следващото предизвикателство <3

      Изтриване