неделя, 30 юни 2019 г.

ПОВЕЧЕ ОТ ЗЕЛЕНО...


Здравейте, феички!
Не съм се появявала отдавна, но сега ще се опитам да компенсирам това и само в една публикация да побера моят сравнително скромен крафтърски живот през последните 6 месеца. Сигурно ще ви се стори дългичко, но се надявам да ви е интересно. Показвам ви последната картичка в зелено и розово /и единствена, която си остава при мен/, от една сравнително големичка серия от картички и АТС-та. Цветовете бяха много и емоциите покрай този тип картички също. Уви не съм ви ги показвала всичките, но участниците в събитията които смятам да опиша тук със сигурност са ги видели, надявам се харесали и най-вече помогнали да се сбъднат малко мечти. И така...нека да разкажа.


Работилничките на "Картишок".
Не е тайна, че обожавам да посещавам местенцето на Картишок, винаги и при всеки удобен случай. Всичко започна, кагото на една от сбирките зимата споделих на Кат, че съм участвала в благотворителните базари на  фондация "Мечта за дете" около Свети Валентин и Баба Марта, на които се събраха средства за подпомагане на двойки с репрудоктивни проблеми. Разказах им за каузата и за това, че сматям да понаправя картички за следващия базар около Цветница. Момичетата също предложиха да се включат и докато се усетя около женския празник на чашка вино и сладки приказки понаправихме доволно количество картички. Не само това, но Кат се свърза с Деси и така каузата на "Мечта за дете" стана благотворителната кауза за следващата Картичкофурийска среща. Тук специално искам да благодаря, освен на Кат, но и на Бо, нейното магазинче и на Мария Чочева за изключетелно щедрия им принос.

Картичкофурийската среща в Русе.
Винаги ми е било приятно да посещава Картичкофурийски срещи. За мен те винаги са били пълни с емоции и откакто се провеждат са малко тези, които съм пропускала. За първи път обаче бях натоварена и с някакви отговорности, като се надявам да съм се справила. Не знам дали бях добър водещ на работилница, но благодаря на всички момичета, които се включиха. Бяхте много мили. Забавлението беше пълно и се направиха доволно количество прекрасни картички. Отделно се събраха 80 лева, които се добавиха към средствата от базара. Тук специално искам да благодаря, освен на Деси Жейнова и прекрасните домакини от Русе и на Поли Христова и Асето Великова.

Възраждане на семейните ценности.
Това е една кампания на "Възраждане", която се проведе за трета поредна година. Кампанията е скромна, включва редица събития, провежда се със скромните средства и усилия на всички възрожденци и цели да се противопостави на иначе щедро финансираните антисемейни политики, прикрити зад уж грижа за децата и жените, на всякаква деморализация на обществото прикрита зад уж толерантност и всякакво убиване на българщината, прикрито зад уж модерност и глобализация. Моят скромен принос, в частта с майсторенето е да запозная дечицата с българските традиции и занаяти. Тази година детското събитие се поведе около Цветница и Великден и падна добро забавление около оцветяването на картинки с цветя и шаренето на яйца. "Възраждане" помага и за решаването на демографския проблем на България, като дарява субсидията си за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. Благодарение на тези дарения от 2017г. до днес са се родили 33 дечица.

Благотворителните събития на "Мечта за дете".
Благотворителният базар около Цветница, на който се продаваха нашите картички събра сумата от 400 лева. Не всички картички се продадоха и непродадените ще останат за следващи базари, томболи и събития. Но определено държа да подчертая, че всички картички се харесаха. Общо от трите благотворителни базара, пролетния бал през април, танцовото събитие "Танц за дете", проведено с подкрепата на Атанас Месечков и Мария Силвестър през юни, благотворителните вечери, и турнето "Роди дете в България" с подкрепата на Теди Кацарова събраха сума, която ще помогне на десет двойки да сбъднат свотята мечта за дете и да прегърнат своята рожба.

Обичам ви!

Включвам се в следните предизвикателства:

Картишок -ММП 40 "Мисли зелено" - В чест на предизвикателството е зелена, а в чест на Кат включва розово.

Картичкофурии - ККП 392 "Картичка по думи" - Моите думички са: боички, надпис, цветя, перли.

2 коментара:

  1. Усмивке, дано в следващите месеци ти остава повече време за творчество и те чета по-честичко в блог пространството.

    ОтговорИзтриване