неделя, 22 юни 2014 г.

АЛБУМЧЕ


Здравейте феички,

Напоследък всички вие правите едни страхотни албумчета, че нямаше как да не ме присърбят и мен ръцете да опитам. Това наистина ми е първият опит да направя нещо такова...или поне първият, който да става що-годе за показване :)

Всъщност това албумче трябваше да ви го покажа още началото на месеца, но така се стекоха обстоятелствата, че се позабавих...

Предназначено е за подарък на един малък малчуган, който става на цели четири годинки, като поздрав за рождения му ден. Идеята ми беше да има четири странички, на които да могат да се сложат снимки от четирите най-важни момента от четирите му рождени дни, а именно духването на свещичките. Така или иначе по една случайност аз съм фотографа и на вече четирите....и надявам се на доста от следващите му рождени дни. По обясними причини реших да ви го покажа във вид преди да съм залепила снимките.


За да украся страничките използвах едни много симпатични хартийки на детска тематика, които са ми награда от Тони. Миналата година, в нейната последна Точица, тя даде доста висока оценка на картичката, която бях правила за същото това момченце. Реших, че няма по-естествено от това да използвам тези хартийки за да направя подаръка му тази година. Искам да използвам повода да благодаря още веднъж на Тони и с това да й честитя първата блогогодинка на ТоkBoBok. Пожелавам  от все сърце много попътен вятър на нейното хубаво местенце! Няма да качвам албумчето в предизвикателството, защото на много юнашко доверие ще трябва да се приеме, че все пак на моят проект има торта, а тя вече веднъж ми е правила компромис ...и няма да е много честно...но се надявам по някаква случайност все пак тя да надникне тук :)


Но ще покажа албумчето в следните две предизвикателства:

Мър-Мяу - Забавлятелство тридесет и второ: "Със 100 километра в час аз летяяяя" - заради ракетата и велосипеда, като средства за придвижване...в моя случай...към мечтите...:)

Хартиени вълшебства - Пролетно предизвикателство № 6 "Детски свят" - Включвам се докато още не е късно в детската им тема, като моят бляскав елемент са мечетата от корицата, които само изглеждат желирани...иначе са пайетки...:)



Ще опитам и да разкажа малко за начина, по който съм го сглобила. Всъщност за да се получи този краен резултат съм използвала комбинация от два метода. Единият е този показан тук. Използвала съм едно голямо парче картон /в моя случай размери 36/36 см./, което съм разделила на 9 еднакви квадрата /при мен с размери12/12 см/. Само, че вместо да го сгъна и да се получи кутийка аз изряхах четири парчета. Три от парчетата се обособяват от съединени два от квадратите /с размери12/24 см./, а четвъртото е от три квадрата /с размери 12/36см/. Сгънати парчетата ми образуват страничките.  Съединяването става на принципа, който е показала Ем в нейния блог тук. Гръбчето е тип хармоника, но вместо пощенски пликове съм ползвала моите парчета, които сгънати образуват и джобчета за тагчета. Надявам се да е станало ясно.

И наистина няма да крия, че когато става дума за правене на албуми Ем ми е повече от вдъхновител. Така както миналата година успя да ме запали и по АТС-тата и по дистресите...така има голяма опасност и сега да опитвам все по-често да правя албуми. На фестивала "Полет на идеите" Ем такива интересни неща разказа и показа за скрапбукинга изобщо, че то...как да не се запали човек! Е, наистина да се хвана и да направя нещо не е толкова лесно, колкото ми се струва докато я гледам...но ще продължавам да опитвам :)

Сега отивам да скок-подскачам по блоговете на момичетата. Наистина са направили повече от вълшебни неща, а не искам и да пропусна да се включа в играта.

Благодаря, че имахте търпение да ме изчетете! 

6 коментара:

  1. Да, албумчето е много, много сладко - напълно момчешко. Страхотно е! Кога и аз ще направя едно албумче? Браво!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за окуражаването! Наистина имах нужда, макар да си знам, че има още какво да се желае :) Опитай и ти. Сигурна съм, че няма да съжаляваш!

      Изтриване
  2. Мари, съвсем не случайно наминах :). Изненадах се от липсата на бродерия, но проектът ти е не по-малко хубав от шитите :). радвам се, че хартиите ми са си намерили мястото, сякаш за това албумче са правени :). Надявам се все пак да успееш да се класираш с някоя тортичка :) Хубава и усмихната седмица :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, че намина Тони! Напоследък нямам много време за иглата...но тук се случват много интересни неща ...и направо ме сърбят ръцете :) Не знам дали ще имам време за тортичка, че то края на месеца почти дойде, но винаги ми е много приятно да се включвам в твоите предизвикателства...та ако не сега в някое от следващите ще се класирам. Много сърдечен поздрав!

      Изтриване
  3. Усмивчице, гледам с албуми се включваш :)
    Браво на теб. Аз наминавам да те подсетя, че имаш да пишеш публикация за Картишока, а сега и повод имаме та съвсем нямаш мърдане :)
    Ще те чакам.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Подготвям се, Кат! Изобщо не си мисли, че баш пък вашият празник ще пропусна :) :) :)

      Изтриване