четвъртък, 27 февруари 2014 г.

ЩЪРКЕЛ



Здравейте! В навечерието на този много хубав български празник искам да ви пожелая от сърце...

Честита Баба Марта!

Освен това тази седмица Джиджи при Картичкофурии - КФП 207 ни е предизвикала да огледаме малкият свят около нас и да намерим вдъхновение. И аз побързах да се огледам :)




Това е снимката, която използвах за вдъхновение:




Гледки като тази от снимката обикновено не мога да видя в големия град, в който живея. Случва се да ги видя, когато се кача на автобуса за да се прибера към родния град за пролетните празници. И може би точно заради това асоциирам тази красива прелетна птица с прибирането у дома...а как ми се прибира, ако знаете...

Тъй като картичката е предназначена да пътува извън страната, реших, че асоциацията с прибирането е добра идея... не исках и да е най-традиционно бобомартенска. А и щъркелът си е много хубав символ като предвестник на пролетта.

Ще включа картичката още в следните предизвикателства:

The Crazy Challenge - CCH 165 - Red and White - Този път в щурите предизвикателства са ни предизвикали с бабомартенската цветова комбинация ...и аз няма как да не се включа.

Crafty Cardmakers - Come Fly With Me - Тук искат от нас да им покажем птица.

The Paper Shelter - Challenge 147 - Animal Magic - Тук отново заради щъркела.

Challenges 4 Everybody - Challenge 38 - Anything Goes - Тук приемат всичко.


Благодаря за вниманието!

9 коментара:

  1. Усмивчице, чуден ти е щъркела, и като символика и идея и като изпълнение. И аз вече почнах да се оглеждам на път за работа и да чакам с нетърпение да пристигнат щъркелите в Равно поле :) то пролетта буквално чука на вратата ни...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Eee, Кат! Мерси за топлия коментар! Даже малко ти завидях, че имаш възможност от сега да се оглеждаш за щъркелите :)...аз чак след повече от месец! Поздрав!

      Изтриване
  2. Прекрасен щърк! <3 :) Много обичам тази птица - има нещо величествено в осанката й. Едновременно с това буди у мен чувство за нещо родно и мило, напомня ми за България и селцето ми, до което ходихме всяка събота и неделя с нашите. :) Благодаря ти, че ми върна тези спомени с участието си в първото ми КФП. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Джиджи! Точно чувството за нещо мило и родно се надявам да съм пробудила и у получателите на тази картичка :) Радвам се, че съм те върнала към толкова хубави спомени! <3 :)

      Изтриване
  3. WOW this is beautiful, and so much work has gone into it.

    Thank you so much for sharing with us

    Lin
    Crafty Cardmakers and More

    ОтговорИзтриване
  4. What a wonderful card. Your stitching is beautiful. Thanks for joining us at CCM&M this time. Cxx

    ОтговорИзтриване
  5. Чудна картичка ...и щъркела носи толкова пролетно настроение:)
    Благодаря ти , че я сподели с нас в Щурото предизвикателство!
    Гуш,
    Ина

    ОтговорИзтриване
  6. What a wonderful card and picture. Thank you so much for joining in our Animal Challenge at The Paper Shelter this week, hugs Susan x

    ОтговорИзтриване